Бібліотечні родзинки для кожної дитинки

18.11.2015 11:43

    Читання – справжнє мистецтво, якому можна і треба вчитися. Дуже важливо, щоб книга увійшла в життя юного читача якомога раніше, тому що вона є незмінною у виробленні уваги, зосередженості, душевності.

    Культура читання – це частина загальної культури людини, яка являє собою комплекс навиків роботи з книгою та іншими джерелами інформації.

    З вересня 2015 року  за ініціативи провідного бібліографа районної бібліотеки для дітей Вдовиченко В.А.  при підтримці педагогічних колективів Гришковецької гімназії та Дмитрівської школи в районній бібліотеці розпочато проведення циклу заходів, спрямованих на вихованя культури читання  у дітей. Головна мета  таких  заходів: навчити підростаюче покоління орієнтуватися  у фондах  бібліотеки, ознайомлювати з довідково-бібліографічним апаратом книгозбірні, розвивати навики швидко знаходити потрібну інформацію з різних джерел, максимально сприймати прочитане. Ми прагнемо, щоб дитина на внутрішньому рівні свого пізнання дійшла висновку, що читання – це теж відпочинок, сповнений нових відкриттів та позитивних емоцій.

    Учні молодних класів цих навчальних закладів уже здійснили  пізнавальні мандрівки, відвідали бібліотечно-бібліографічні уроки, хвилинки-цікавинки, години спілкування. Особливо активними виявились учні 2-Б класу Гришковецької гімназії. Ця дружна класна родина на чолі з вчителькою Осичняк Раїсою Анатоліївною регулярно відвідує дитячу бібліотеку, залюбки беручи участь у вікторинах, іграх, бесідах, годинах цікавої інформації.  


    Районна бібліотека для дітей – один із осередків, що забезпечує своїм користувачам безкоштовний та оперативний доступ до різних інформаційних ресурсів. Колектив  бібліотеки готовий до подальшої співпраці  з батьками, дошкільними, шкільними та позашкільними закладами, які працюють з дітьми, для спільного проведення заходів, спрямованих на всебічний розвиток дітей та  їх змістовне дозвілля.

—————

Назад