21 вересня - Міжнародний день миру

16.09.2015 16:30

Це повинен знати кожен!

Небезпечні "гостинці" війни

    Учені підрахували: за 6 тисяч років сталося 14513 воєн, під час яких загинуло 3640 мільйонів осіб! Це найбільша ганьба людства!

    У війнах знищено матеріальних цінностей на таку суму грошей, що їх вистачило б для забезпечення усім необхідним сучасне населення Землі на кілька тисяч років! За час, що минув після Другої світової війни, країни світу витратили на озброєння і утримання армії 10 трильйонів доларів.Це значно більше, ніж спрямовано коштів на медицину, освіту, житлове будівництво, екологію.

    Коли йде війна, загроза здоров’ю і життю людини зростає і на фронті, і в тилу."Не бойовими втратами" у війні називають загибель мирного населення, у тому числі й дітей. Нині у деяких локальних військових конфліктах (за даними Організації Об’єднаних Націй) на кожного загиблого вояка припадає дев’ять загиблих мирних жителів.

    Війна заподіює велику шкоду довкіллю: знищує грунти, спотворює ландшафт, отруює атмосферу,"відбирає" в людей, тварин і рослин життєвий простір, залишає в землі "рани" і небезпечні "гостинці". 

    У світі з’явилася нова страшна зброя, яка здатна передавати вибухову енергію на необмежену відстань з метою руйнування об’єктів (не лише військових). Вона може спричинити виверження вулканів, землетруси, повені, посухи. Тобто знищити не лише економіку певної країни, а й середовище, де живуть люди. 

                                                                     (За матеріалами журналу "Барвінок")

—————

Назад