Семінар-практикум бібліотечних працівників Бердичівського району

01.11.2013 10:51

    29-30 жовтня на базі районної бібліотеки для дітей  проведено семінар-практикум бібліотечних праціників Бердичівського району. Темі "Зона уваги: читач.Соціологічна діяльність бібліотек" був присвячений перший день семінару. Завідувачка районної бібліотеки для дітей Онищук І.В. разом з працівниками відділів обслуговування Алексійчук О.С. та Грищук О.А. ознайомили сільських бібліотекарів з різними формами і методами соціологічних досліджень з актуальних питань та напрямків бібліотечного обслуговування користувачів-дітей.  Значна увага була приділена питанням анкетування дітей та керівників дитячого читання.

 

   

    Другий день семінару був присвячений плануванню роботи сільських бібліотек. В процесі роботи семінару директор районної бібліотеки Семенюк С.О. проаналізувала звіти сільських бібліотек за 9 місяців 2013 року, розповіла про сучасні вимоги  до складання планів; провідний методист Герасимчук Н.І. надала консультацію щодо основних розділів плану та їх наповнення, практичні поради щодо використання "Календаря знаменних і пам’ятних дат на 2014 рік", провела огляд нових методичних матеріалів; завідувачка бібліотеки для дітей Онищук І.В. розповіла про особливості планування роботи з дітьми та юнацтвом, ознайомила з краєзнавчим календарем на 2014 рік. 

    Учасники семінару взяли участь у Дні інформації "Любімо світ, в якому ми живемо", підготовленому провідним бібліографом районної бібліотеки для дітей Вдовиченко В.А. за таким планом:

    1. "БІБЛІОРЮКЗАЧОК" для наймолодших читачів.

    2. Виставка-огляд "Журнальні новинки".

    3. Літературно-музична композиція за участю учнів 5-6 класів "Любімо світ, в якому ми живемо. Екологічна сторінка".

    4. "Скарбничка цікавих думок". Залучення старшокласників до читання.

    5. Презентація рекомендаційного списку літератури "Читання у сімейному колі: що читати?".

    6. Удосконалення інформаційної роботи бібліотеки. Інноваційні ідеї та проекти.

    7. Підведення підсумків спільної краєзнавчої діяльності районної бібліотеки для дітей та сільських книгозбірень.

—————

Назад