Іменини у книжкової родини

11.04.2014 17:05

      10 квітня в читальній залі районної бібліотеки для дітей зібралися читачі різного віку на традиційне свято дитячої книги.

    2014 рік став ювілейним для книг, написаних у різні епохи, у різних країнах. Та всі ці книги об’єднали любов читачів, мудрість і досвід авторів, всеперемагаюча віра у перемогу добра над злом. На книжковій виставці «Книги-ювіляри – 2014» поряд з казками розмістилися казкові та пригодницькі повісті, історичні романи. А юні читачі району та їх наставники – бібліотекарі сільських книгозбірень мандрували сторінками книг-іменинниць, знайомились із життям та творчістю письменників, разом із героями сумували та раділи.

    

    Діти та дорослі побували на справжньому літературному аукціоні за мотивами казки Ганса Крістіана Андерсена «Снігова королева», з часу написання якої минуло 170 років. В якості «лотів» виступили різноманітні смаколики, а  «купували» експонати аукціону не за гривні, а за правильні відповіді. Захопила глядачів театралізована постановка неперевершеної казки Корнія Чуковського «Муха-Цокотуха» у виконанні читачів дитячої бібліотеки, учнів Гришковецької гімназії Свідерської Лізи, Кисюри Анастасії, Василевського Дмитра, Сороки Ігоря, Свідерської Каріни. Разом з ведучими свята пригадали читачі 60-ти річну повість-казку Миколи Носова «Пригоди Незнайка та його друзів», перегорнули сторінки казкових повістей Памели Треверс «Мері Поппінс» та познайомились із самою вишуканою та елегантною вихователькою у світі. Літературний квест за сторінками книги англійського письменника Вальтера Скотта «Айвенго» переніс учасників свята в  Англію ХІІ століття – епоху правління короля Річарда Левине Серце. В різних частинах читальної зали були заховані конверти із завданнями та підказками, відшукуючи які, діти відповідали на запитання,  розгадували кросворд та розшифровували ключове слово.

    Під час підготовки до свята було оголошено конкурс малюнків за сторінками книг-ювілярок, в якому взяли участь читачі сільських бібліотек: Юлія Лоцька (с. Бистрик), Вікторія Слободяник (с. Великі Низгірці), Ярослава Радучич (с. Велика П’ятигірка), Олена Новотна (с.Гардишівка), Нікіта Майструк (с Іванківці), Каріна Попцова (с. Маркуші), Віталій Лисюк (с. Малосілка), Олена Білоус (с. Никонівка), Богдан Блищик (с. Озадівка), Анастасія Сєдіна (с. Радянське), Наталія Морозюк (с. Райгородок), Вікторія Семенюк (с. Райки), Юлія Тернавська (с. Рея), Вікторія Петрук (с. Садки), Вікторія Куценко (с. Семенівка), Артур Науменко (с. Слободище), Анна Косюченко (с. Скраглівка). Юні художники отримали подарунки від працівників дитячої бібліотеки.

    На закінчення усім присутнім подарувала пісню «Дівчинка-весна» учениця Гришковецької гімназії Анна Попик, а ведучі свята побажали мирного неба, весняного настрою, здійснення мрій і бажань, нових зустрічей і безмежної любові до книги – цього могутнього і чистого джерела знань.

—————

Назад