Героїв стежина від батька до сина

16.10.2015 16:36

    Патріотизм – одне з найглибших людських почуттів, закріплених віками і тисячоліттями, що поєднує в собі любов до своєї  Вітчизни, рідної землі, шанобливе ставлення до свого народу, своїх батьків, бажання їх збереження  та готовність до їхнього захисту.

    Виховання патріотизму не можливе без вивчення історії своєї Батьківщини. Ця історія складається не тільки з подій, дат, назв, а й людей. З величезної кількості людей, які жили й боролися під цим небом, на цій землі. І ці люди заслуговують на те, щоб молоде покоління українців про них не забувало. Про їхню боротьбу. Про їхні мрії і надії. Адже серед них багато тих, хто звершив таке, яке звершити дуже важко...

    Саме тому  13 жовтня в районній бібліотеці для дітей  за сприяння педагогічного колективу Гришковецької гімназії відбулася патріотична година «Героїв стежина від батька до сина». Захід був присвячений Дню захисника України, Дню українського козацтва та Покрові Пресвятої Богородиці.


   Працівники бібліотеки разом з юними читачами  говорили про мужність, чоловічий обов’язок, героїзм; про шляхи, якими йшов наш народ до незалежності; про ціну, яку було сплачено за те, щоб «не вмерла України ні слава, ні воля». Слайди, відео, патріотичні пісні демонструвалися  як живі свідки подій, які потрібно пам’ятати все життя і передавати цю пам’ять своїм нащадкам.

    Під час заходу діти також мали можливість поспілкуватись з волонтером-психологом волонтерсько-консультаційного центру для воїнів АТО та їх сімей Оксаною Богданівною Заводяною, передати їй свої листи і поробки для воїнів, які захищають єдність та незалежність нашої держави на Сході.

 

    У підготовці та проведенні патріотичної години активну участь взяли  учні 8-А класу Гришковецької гімназії: Діана Денисюк, Євген Гущін, Олександр Томашевський, Ратибор Духнівський, а також кращі читачі сільських бібліотек: Аліна Мерзликіна (с.В.Низгірці), Ілля Чухрай (с.Осиково), Каріна Пупцова (с.Маркуші), Вікторія Толмачова (с.Швайківка), Михайло Мінич (с.Мирославка), Мирослав Унгурян (с.Осиково), Олена Трохимчук (с.Озадівка), Олена та Вікторія Новотні (с.Гардишівка).


    Беручи участь в таких заходах, особисто розповідаючи своїм одноліткам про героїчні вчинки воїнів-визволителів, історії відчайдушних добровольців, підлітки швидше почнуть  розуміти справжню цінність  життя у мирні часи, а слід незабутніх спогадів в їх душах формуватиме  громадянську мужність, яка так необхідна сьогоднішній Україні..        

—————

Назад