Тиждень з Всеволодом Нестайком

06.02.2015 15:27

    З 30 січня по 5 лютого 2015 року в Бердичівській районній бібліотеці для дітей  проходив "Тиждень з Всеволодом Нестайком", присвячений 85-ій річниці від дня народження українського дитячого письменника.

    Впродовж тижня учні молодшого та середнього шкільного віку знайомилися з цікавими сторінками біографії письменника-земляка, читали його казкові оповідання та повісті, ділилися своїми враженнями від знайомства з героями книг та їх пригодами.

    Особливо активними виявились учні Гришковецької гімназії: 1-Б клас взяв участь у відео презентації "Чарівними стежками сонячної творчості Всеволода Нестайка", 3-А та 3-Б класи творчо працювали, готуючи питання для літературної гри "Що? Де? Коли?".

    Літературний ранок "Мій улюблений казкар" відбувся в дитячій бібліотеці 5 лютого. Незабутні сторінки біографії письменника перепліталися зі слайд-презентаціями окремих творів В.Нестайка та грою, яка переносила усіх присутніх то  в добру Країну Сонячних Зайчиків, то в дивну Країну Місячних Зайчиків, то до чарівного лісу, в якому відбувалися незвичайні пригоди учнів спеціалізованої музичної школи...

    Учасниками команди "Знавці" були 12 кращих читайликів сільських бібліотек. Команду "Глядачі" представляли учні 3-х класів Гришковецької гімназії. З кожним новим етапом гри діти ставали активнішими, захоплено згадуючи неймовірні моменти з творів; демонстрували гарні знання, проявляли фантазію, даючи чіткі і вичерпні відповіді на запитання.

                                                   

    Присутній на святі начальник відділу культури і туризму РДА Леонід Петрович Кобилінський відмітив, що такі бібліотечні заходи дуже потрібні, адже вони реально показують, як гарні та мудрі книги зближують дітей, розвивають їх інтереси, прищеплюють любов до української літератури та мистецтва, до рідного краю. Допитливі діти, які багато читають, мріють, вчаться, експерементують, беруть участь у різних турнірах та конкурсах - щасливе майбутнє України.


Працівники районної бібліотеки для дітей щиро вдячні вчителям Гришковецької гімназії:  Раїсі Анатоліївні Осичняк, Наталії Володимирівні Курашенко, Оксані Олександрівні Коломієць, бібліотекареві Тетяні Володимирівні Іванишевій за активну участь в підготовці та проведенні заходів по відзначенню 85-річчя від дня народження Всеволода Нестайка, а також бібліотекарям сіл: В.Низгірці, В.П’ятигірка, Гальчин, Іванківці, Маркуші, Озадівка, Осиково, Райки,Рея, Семенівка, Слорбодище,Скраглівка, за гарну роботу з читачами-дітьми.

—————

Назад