Зустріч з Марією Пономаренко

03.12.2013 13:14

2 грудня в районній бібліотеці для дітей (смт Гришківці)  відбулася літературно-музична подорож у світ дитячої літератури рідного краю з відомою українською письменницею Марією Пономаренко. Це ще одна незабутня зутріч, яка зібрала в читальній залі бібліотеки дітей з різних куточків Бердичівського району разом з бібліотекарями, вчителями, батьками на підтримку Національного проекту «Україна читає дітям».

         Діти з великим задоволенням слухали, як з’являються на світ дитячі книжечки, звідки беруться теми, сюжети, герої, ілюстрації. 

Разом з письменницею  згадували перші абетки, віршики, казочки, які знайомі багатьом з раннього дитинства, бо легкі для сприйняття і запам’ятовування.

В ході  зустрічі діти відгадували загадки, ставили чимало запитань. 

Особливо активними були «чомусики» з  Дмитрівської школи. Вони хотіли почути з вуст самої письменниці  подробиці її особистого життя, про особливості творчих успіхів. 

Розповіді шановної гості перепліталися з дитячими піснями, які дарували учасникам свята Поліна Бондаренко ( учениця Дмитрівської школи), Маша та Ліза Кушнірук, Аня Попик (учениці Гришковецької гімназії). 

З великою радістю діти отримували книжечки з автографом Марії Пономаренко.

Марія Антонівна так майстерно, цікаво і захоплююче провела огляд своїх літературних творів, що ніхто й не збагнув, коли час, відведений на зустріч, було вичерпано.

«Дитячим письменником треба народитися!».Такий висновок зробили присутні на заході. «Побудувати місточок до дитячої душі, вклавши в свої твори материнське тепло та сонячну енергію, може тільки талант від Бога».

         Зустріч з Марією Пономаренко наділила новими знаннями, збагатила мудрими настановами учасників заходу, додала до фонду дитячої бібліотеки чимало корисних видань, особисті малюнки письменниці.   

   

—————

Назад